Ons boek voor
  managers:
  professionals
  commercieel
  in beweging
  krijgen

  kun je hier
  bestellen

 

 

CGomslagCollega gezocht - trots uitdragen in je netwerk.

Hoe gebruik je de kracht van via-via? Als inhoudelijke professionals met trots en enthousiasme vertellen over hun werk en organisatie, wordt het vinden van nieuwe collega’s een heel stuk makkelijker. Daar is vaak nog veel te winnen.

Veel organisaties die op zoek zijn naar nieuwe mensen, zien het liefst dat de huidige collega's een bijdragen leveren aan het vinden van nieuwe collega's. Logisch, want je eigen mensen geven meer vertrouwen dan bijvoorbeeld een headhunter op LinkedIn.

Het gaat niet vanzelf

Toch is het mobiliseren van de eigen mensen voor dit nobele doel vaak nog niet zo eenvoudig. Voor veel inhoudelijk sterke professionals is netwerken niet bepaald een hobby. En ze voelen zich geen recruiter, houden niet van pushen, en zijn al zo druk. Veel succes manager, met je mensen activeren, dat gaat niet bepaald vanzelf. Zelfs niet als er een vette bonus aan hangt. En tegelijk is het gaaf als het wél lukt, zowel voor de eigen organisatie, als degene die persoonlijk benaderd wordt.

Daarom dit boek voor mensen als:

  • De unit manager die specialisten zoekt, en zijn eigen mensen daarbij in hun netwerk wil laten kijken
  • De ICT professional die een steentje bij wil dragen aan de groei van zijn organisatie
  • De manager die wil weten hoe hij zijn mensen in een meer proactieve stand krijgt (op vlak van recruitment en liefst ook daarbuiten)
  • De milieukundige die in zijn jaarafspraken met zijn manager heeft afgesproken om te gaan netwerken, maar geen goed idee heeft waar hij beginnen moet
  • De eigenaar van een adviesbureau die weet dat de kwaliteit van zijn mensen van het allergrootste belang is, en wil weten hoe hij de kant op het vinden van nieuwe mensen via het netwerk van zijn bestaande mensen vergroot.
  • De consultant die wel zin heeft in de aanbrengpremie die er uitgeloofd wordt voor het aanbrengen van een nieuwe collega
  • De directeur die als koers heeft om meer Trusted Advisor te worden, en die wil dat zijn mensen meer initiatief nemen om het nijpend tekort aan goede mensen op te lossen.

Collega gezocht. Trots uitdragen in je netwerk - Maarten van Os en Jan Willem van den Brink

 

Meer over Collega Gezocht op managementboek

Ons eigen boek

Collega gezocht