Ons boek over opdracht-gevers tevreden houden 

kun je hier bestellen

 

managementboek.nl - De vijf frustraties van teamwerk

Hoe je ervoor zorgt dat samenwerken leuk blijft

Een makkelijk leesbaar boekje, waarin Lencioni laat zien dat vertrouwen de basis is van samenwerken in teams. Hij beschrijft een pyramide, waarin onderin de basis wordt gelegd met vertrouwen, en bovenin het resultaat wordt beschreven. Kort gezegd

  • De onderste laag is vertrouwen. Als je elkaar in een team niet vertrouwt, is de kans dat je elkaar eerlijke feedback geeft erg klein.
  • Lencioni noemt feedback ook wel 'een functioneel conflict aangaan'. Wij gebruiken liever Benoemen Wat Is. Hoe je het ook noemt, als je niet naar elkaar uitspreekt waar je wel en niet in gelooft, zijn teamleden niet betrokken.
  • Betrokkenheid is de derde laag. En betrokkenheid is volgens Lencioni voorwaardelijk voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de taken van jezelf en anderen.
  • Als je geen verantwoordelijkheid neemt, als je elkaar niet aanspreekt op wat er moet gebeuren, dan gaat het mis op de volgende laag: het resultaat.
  • En daarmee komen we bij de top van de pyramide: het resultaat.

 

De vijf frustraties van teamwork, hoe je ervoor zorgt dat samenwerken leuk blijft - Patrick Lencioni

Meer over dit boek bij managementboek.nl

 

PS: Ook erg goed is het werkboek dat bij de 5 frustraties hoort, het 'field book' getiteld Overcoming The Five Dysfunctions of a Team.

De vijf frustraties van teamwork

Meer weten over onze aanpak?

Kijk in onze klantenlijst, en laat ons weten wie je graag wilt spreken.

(Dan hoor je het ook eens van een ander...)